Doplňující informace

Občas se stane, že něčemu úplně neporozumíte. Připravili jsme pro vás přehledný soupis, který vám pomůže lépe pochopit některé informace.

Přečtěte si co znamená použitelnost webových stránek, přístupnost webových stránek, co jsou to webové standardy a proč je důležité je dodržovat. Víte, proč je důležité mít samostatný tiskový výstup? Vaším pomocníkem se také může stát malý slovníček pojmů, který vám jednoduchou formou vysvětlí odborné výrazy.

Google PageRank

Většina fulltextových vyhledávačů využívá jakýsi systém (algoritmus) pro nezávislé ohodnocení webových stránek. Přečtěte si, co je to Google PageRank, jak pracuje a jak se dá zjistit.
Datum: 12. března 2006, Neděle | Jan Rozehnal

Správná struktura URL adres

Jak správně navrhnou URL adresu, aby byla dobře použitelná pro uživatele i pro vyhledávače? Přečtěte si tento článek, který vám poradí, jak na to.
Datum: 03. března 2006, Pátek | Jan Rozehnal

Optimalizace pro vyhledávače obecně

Search engine optimization (zkratka SEO) v překladu znamená optimalizace stránek pro vyhledávače. SEO je součást internetového marketingu a má za úkol zvyšovat cílenou návštěvnost stránek.
Datum: 26. února 2006, Neděle | Jan Rozehnal

SEO faktory ovlivňující pozice ve vyhledávačích

Optimalizace stránek pro fulltextové vyhledávače se dá rozdělit na dvě části. Jsou to on-page faktory a off-page faktory. Jaký je mezi tím rozdíl?
Datum: 26. února 2006, Neděle | Jan Rozehnal

Tiskový výstup webových stránek

Texty se čtou lépe na papíře než na monitoru. Lidé si často tisknou webové stránky, aby si uchovali důležité informace nebo zajímavé články pro pozdější důkladnější prostudování.
Datum: 31. ledna 2006, Úterý | Jan Rozehnal

Webové standardy

Webové standardy jsou doporučení a normy pro tvorbu webových stránek. Jejich dodržení zaručí vysoký úspěch webové prezentace.
Datum: 31. ledna 2006, Úterý | Jan Rozehnal

Přístupnost webových stránek

Přístupnost je také někdy označována jako bezbariérovost - web bez překážek a bez bariér pro všechny uživatele.
Datum: 31. ledna 2006, Úterý | Jan Rozehnal

Použitelnost webových stránek

Intuitivní ovládání, přehledný design, snadná nalezitelnost informací. To vše a mnohem více se řadí pod použitelnost webových stránek.
Datum: 31. ledna 2006, Úterý | Jan Rozehnal